ارتباطات از گذشته تا به امروز
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ارتباطات از گذشته تا به امروز
نوشته شده در سه شنبه 26 اسفند 1393
بازدید : 235
نویسنده : مدیریت وبلاگ

 

دود و آتش از وسايل اوليه ارتباطات انسان‌هاي محسوب مي‌گردنند. از آتش در شب و از دود آتش در روز براي ارسال پيام استفاده مي‌گرديد. نمونه معروف آن، سرخپوستان هستند كه با استفاده از قطع و وصل دود آتش، پيام هاي مختلف مي‌فرستادند.

فريادزدن و بوق يكي ديگر از راه هاي ايجاد ارتباط در روزگار قديم بوده است كه در جنگل ها كاربرد بيشتري داشت.
كبوترهاي قاصد يا نامه بر از ديگر وسايلي بودند که مردمان قديم از آن‌ها براي فرستادن و دريافت پيام استفاده مي‌کردند. يکي ديگر از تلاش‌هاي انسان‌ها براي ارتباطات اختراع کردن خط بود. ظاهراً سومري‌ها عجله زيادي براي برقراري ارتباط با سايرين داشتند. مصريان نيز خط هيروگليف را اختراع كردند.

ايرانيان باستان نيز با استفاده از اسب و سوار تازه نفس (چاپار) نامه‌هاي دولتي را با سرعت به نقاط مختلف مي‌رساندند. انگليسي‌ها از اين روش اطلاع رساني استفاده كردند و سيستم پست خود را بنيان نهادند. بعد از آن‌ها آمريكايي‌ها از روش چاپار ايراني استفاده كردند و با استفاده از اسب نژاد پوني، سيستم پستي به نام پوني اكسپرس در سال ۱۸۶۰ ميلادي ايجاد نمودند.

يکي ديگر از روش‌هاي ايجاد ارتباطات که در گذشته مورد استفاده قرار مي‌گرفته و امروزه نيز مرسوم است، استفاده از نامه است. نامه توسط اداره پست ارسال و دريافت مي‌شود. كار اصلي ما اين است كه مشخصات درست گيرنده و فرستنده، ساير مشخصات ضروري و چسباندن تمبر را به‌درستي انجام بدهيم تا از ارسال نامه خود مطمئن شويم.

همان طور كه خودتان بهتر مي‌دانيد، نوشتن لغات بر اساس موج الكتريكي، اساس و پايه تلگراف است. در سال ۱۷۹۲ «كلودچاپ» فرانسوي توانست ماشيني براي ارسال ۱۹۶ سيگنال به ساير نقاط اختراع كند. «ويليام كوك» انگليسي آن را كامل‌تر كرد، اما اين «ساموئل مورس» بود كه علايم تلگراف را به صورت ۳ نقطه ابداع كرد.
يکي ديگر ابزار مهم در ارتباطات راديو است كه مي‌تواند امواج خود را به فضا هم بفرستد.

«ماركوني» ايتاليايي نخستين مخترع راديو بود. با نصب ترانزيستور توسط «ويليام شوكلي» در سال ۱۹۴۸ اين اختراع كامل‌تر و اندازه راديو كوچكتر شد.

ماشين تحرير به سرعت نوشتن و تحرير مطالب را افزون كرد. اين وسيله به ۳ حالت انگشتي، الكتريكي و الكترونيكي وجود دارد. دستگاه داراي صفحه كليدي است كه هر كليد ۲ كار يا ۲ حرف را به روي كاغذ نقش مي‌زند.
تلفن هم كه ناگفته پيداست مهمترين وسيله ارتباط از زمان اختراعش تا به حال بوده است. كلمات گفته شده در اين وسيله تبديل به پالس الكتريكي مي‌شود و اين پالس ها در طول سيم حركت مي‌كنند تا به تلفن ديگر كه مورد نظر است، برسند و در آن دستگاه موج رسيده دوباره تبديل به صدا مي‌شود.

تلفن بي سيم مشكل حركت كردن با تلفن را براي کساني که عادت به راه رفتن و حرف زدن دارند، حل كرد. اين آزادي عمل را مديون تكميل شدن فناوري راديويي هستيم. بعد از تلفن بي سيم، تلفن همراه به بازار آمد كه مورد قبول همگان واقع شد و به علت سادگي كاربري، خيلي زود توانست جاي خود را در ميان ساير تلفن‌ها باز كند. تلفن همراه در زمان حركت از منطقه اي به منطقه ديگر همچنان امواج را دريافت و ارسال مي‌كند.

تلفن تصويري آخرين پديده در فناوري تلفن است.

نمابر يا فکس نوشته و تصوير را از راه خطوط مخابراتي به دستگاه نمابر ديگر در آن سوي زمين ارسال مي‌كند و براي ارسال و دريافت متن‌ها و نوشته‌ها كاربرد زيادي دارد. نمابر وسيله‌اي ضروري در روزنامه‌ها، راديو و تلويزيون و بانك‌ها است.

با دوربين عكاسي تصاوير مورد نظر را ثبت مي‌كنيم و با ساير وسايل ارتباطي ارسال مي‌كنيم. دوربين عكاسي بر پايه دريافت نور كار مي‌كند. امروزه كاربرد دوربين‌هاي ديجيتال كه نياز به فيلم ندارند، رواج بيشتري دارد.

دوربين‌هاي ويديويي تصاوير را به علايم الكترونيكي تبديل مي‌كند كه به‌راحتي در صفحه تلويزيون مشاهده مي‌شوند. دستگاه پخش ويديو توانايي پخش اين علايم الكترونيكي را دارد.

تلويزيون مهمترين وسيله ارتباطي جهان امروز است. اين وسيله به صورت مستقيم و لحظه‌اي صدا و تصوير را از هر جاي جهان كه اين اطلاعات ارسال مي‌شود، دريافت مي‌كند. اين دستگاه بر پايه امواج راديويي كار مي‌كند.
تهيه و پخش تصوير و صدا در تلويزيون احتياج به كار گروهي دارد. به غير از هنرمندان كه در توليد برنامه‌ها دخالت دارند، گروهي از نيروهاي فني كه در كار توليد تصوير، صدا و نور مهارت دارند، براي توليد و پخش برنامه‌هاي تلويزيوني مشاركت مي‌كنند.

منابع:

www.magiran.com

www.qomefarda.ir






مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: